Kenelle Tietosuojakone on tarkoitettu?

Tietosuojakone on tarkoitettu sekä yksityiseen että yrityskäyttöön. Olemme kuvanneet alla muutamia esimerkkikäyttäjäryhmiä kenelle meidän mielestämme Tietosuojakone voisi olla avuksi tietojen turvaamisessa sekä yksityisyyden suojaamisessa.

Oman yksityisyytensä suojaamisesta kiinnostuneet käyttäjät, torrentteja lataavat kotikäyttäjät, kansalaisjärjestö- ja sananvapausaktiivit

Kaikki käyttäjät jotka ovat huolissaan tietosuojastaan sekä oikeudestaan omaan yksityisyyteensä verkossa. Useissa maissa viranomaiset saattavat kohdistaa erityistä huomiota esimerkiksi kansalaisjärjestöjen tai sananvapausaktiivien toimiin. Kaikki käyttäjät jotka haluavat käyttää tietokonetta turvallisemmin ottamalla Linuxin käyttöönsä.

Suojattu VPN-yhteys sekä anonyymi Tor-verkko tarjoavat salatun ja anonyymin internetin käytön. Sähköpostien PGP-salaus sekä salatut pikaviestintäratkaisut turvaavat luottamuksellisen viestintäsi. PrivateOn-VPN ohjelman avulla hallitset VPN-yhteyksiä, piilotat IP-osoitteesi, pysyt näkymättömänä internetissä liikkuessasi ja salaat yhteytesi myös Wi-Fi-verkoissa. Modattu Firefox pitää hakusi yksityisinä sekä estää myös mainostajien taholta tapahtuvan verkkoseurannan. Saksalainen sähköpostipalvelu kunnioittaa yksityisyyttäsi eikä myy tietojasi mainostajille. Salasanojen hallintaohjelma parantaa tietoturvaasi.

Kannettavia tietokoneita varastetaan ja näitä katoaa vuosittain satoja tuhansia eritoten matkustaessa. Tietosuojakone salaa tiedostosi ja turvaa etteivät kovalevysi luottamukselliset ja yksityiset tietosi päädy vääriin käsiin. Automaattinen varmuuskopiointi suojattuun pilvipalveluun varmistaa tietojesi palauttamisen mikäli tietosuojakone häviää.

Mikäli matkustat paljon, saatat joidenkin valtioiden lentokentillä joutua tilanteeseen, jossa viranomaiset vaativat sinua käynnistämään tietokoneesi ja paljastamaan viranomaisille kaiken sisällön. Tietosuojakoneen käynnistyminen suojaamattomaan Windows-osioon auttaa sinua tässä tilanteessa.

Tietosuojakone on kaksi tietokonetta yhdessä ja sopii täten mainiosti perhekäyttöön. Muu perhe voi käyttää suojaamatonta Windows-puolta kun taas suojattu Linux-puoli on ainoastaan omaa yksityistä käyttöäsi varten.

Yrittäjät, matkustavat myyntimiehet, lakimiehet, lääkärit, toimittajat, ja muut luottamuksellisen tiedon- sekä immateriaalioikeuksien haltijat (valokuvaajat, tutkijat, tuotekehittäjät)

Tietosuojakone tarjoaa ainutlaatuisen, helpon ja kustannustehokkaan tavan hoitaa pk-yritysten, yrittäjien ja muiden yllä mainittujen ammattiryhmien tietoturvatarpeen. Mikäli yrityksessäsi ei ole IT-tukihenkilöä, joka hoitaa tietokoneen salauksen, etkä sitä itse osaa tehdä, tietosuojakone on tehty sinulle.

Oletko pulassa mikäli kannettava tietokoneesi hajoaa tai se katoaa? Kovalevyn salaus sekä automaattinen varmuuskopiointi salattuun pilvipalveluun varmistavat, että yrityksesi luottamukselliset tietosi pysyvät turvassa tietokoneen katoamisen tai varkauden varalta eivätkä päädy vääriin käsiin.

Teetkö töitä tien päällä ja käytätkö avoimia Wi-Fi-verkkoja? Mikäli nettiyhteytesi on suojaamaton, hakkereiden on helppo vakoilla verkkoliikennettäsi, kun käytät julkista Wi-Fi-yhteyttä. PrivateOn-VPN piilottaa IP-osoitteesi sekä salaa nettiliikenteesi kaikissa verkoissa. Sisäänkirjautumiset, sähköpostit, käyttäjätunnukset ja luottokorttitiedot ovat VPN-yhteyden ansiosta piilossa hakkereilta.

Lähetätkö yrityksesi luottamuksellisia tarjouksia tai sopimuksia sähköpostilla? Tiesitkö, että sähköposti on erittäin turvaton tapa lähettää yrityksesi luottamuksellisia asioita ja sähköpostien tietosuoja on postikortin tasoa? Tietosuojakoneen asentama sähköpostiratkaisu mahdollistaa sähköpostien salaamisen PGP-salauksella ja turvaa luottamuksellisten viestien sisällön.

tavalliselle tietokoneen käyttäjälle

 • joka haluaa salata tietokoneensa kovalevyn eikä tiedä miten se tehdään
 • joka haluaa helppokäyttöisen, integroidun ja salatun varmuuskopiointipalvelun
 • joka haluaa sähköpostipalvelun valtiosta, jonka lainsäädäntö suojaa yksityisyyttä
 • joka haluaa salata sähköpostiensa sisällön eikä tiedä miten se tehdään
 • joka haluaa peittää IP-osoitteensa sekä salata nettiliikenteensä sisällön
 • joka haluaa käyttää internetiä anonyymisti
 • joka haluaa suojautua verkkoseurannalta sekä verkkovalvonnalta
 • joka haluaa kommunikoida luottamuksellisesti ja salatusti
 • joka haluaa valmiiksi asennetun turvallisen Linux-kannettavan
 • joka haluaa tietokoneen, jossa on kaksi puolta – yksityinen ja julkinen puoli
 • joka haluaa turvallisen ja valmiiksi asennetun tietoturvallisen ja tietosuojatun kannettavan tietokoneen

yrittäjälle, pk-yritykselle sekä kansalaisjärjestölle

 • jolla ei ole tukenaan suuryritysten IT-tukea
 • joka haluaa suojautua kannettavan tietokoneen katoamisen varalta ja varmistua, etteivät luottamukselliset tiedot päädy vääriin käsiin ja että tiedot ovat palautettavissa
 • joka tekee liikkuvaa työtä, haluaa käyttää julkisia Wi-Fi-verkkoja turvallisesti ja on huolissaan hakkereista
 • joka haluaa suojata lähettämiensä sähköpostien sisällön
 • joka käyttää tietosuojakoneen yksityistä puolta työasioihinsa ja julkista puolta perheenjäsenten viihdekäyttöön