Yksityisyyttä korostava tietosuojaratkaisu kannettavaan tietokoneeseen koti- ja yrityskäyttäjälle (13.8.2015)

Kutsu Tietosuojakoneen julkistustilaisuuteen 13.8.2015 klo 14:00: Yksityisyyttä korostava tietosuojaratkaisu kannettavaan tietokoneeseen koti- ja yrityskäyttäjälle

5.8.2015 14:00 | Tietosuojakone Oy

Tietosuojakone Oy tuo ensimmäistä kertaa asiantuntijatason tietosuojaratkaisun tavallisille koti- ja yrityskäyttäjille valmiissa paketissa ja valmiiksi asennettuna. Tietosuojakone on räätälöity Linux-kannettava, johon on valmiiksi asennettu parhaat mahdolliset tietosuojapalvelut. Tietosuojakone on kesän aikana avannut verkkokaupan sekä Demohuoneen Helsinkiin. Samassa yhteydessä toimii myös bitcoin-tutustumispiste Bitcoin-Corner.

Tietosuojakoneen ratkaisu on ainutlaatuinen ja jotain täysin uutta. Tietosuojakoneen erikoisuutena on kaksi puolta, yksityinen tietosuojattu Linux-puoli sekä julkinen Windows-puoli. “Yhdistämme kaksi eri käyttöjärjestelmää, kaksivaiheisen tunnistautumisen, tietojen salauksen, varmuuskopioinnin, salatun nettiyhteyden ja salatut kommunikointiratkaisut yhteen pakettiin” kertoo Matti Haimila. Tietosuojakone käyttää yksityisyyttä ja tietoturvallisuutta korostavia vapaita ohjelmia (FOSS, Free and Open Source Software), jotka perustuvat pääosin avoimeen lähdekoodiin.

Tavalliselle koti- ja yrityskäyttäjälle esimerkiksi kovalevyn suojaus tai Linuxin asennus voi olla haastavaa. “Nykypäivänä yksityisyyden saavuttaminen ja tietokoneen turvallinen käyttö vaativat tietoteknisiä taitoja ja käsitteiden kuten AES-256, OpenPGP, Tor, VPN, OTR osaamista. Asennamme turvallisen käyttöjärjestelmän sekä tietoturvaohjelmat asiakkaamme puolesta ja opetamme näiden käytössä. Kehitimme mahdollisimman toimivan palvelukokonaisuuden, joka yhdistää helppokäyttöisen käyttöliittymän ja tarjoaa samalla asiantuntijatason tietosuojan tavallisille tietokoneiden käyttäjille sekä PK-yrityksille”, kertoo Mikko Rautiainen.

Tietosuojakone Oy on vuonna 2013 perustettu suomalainen IT-asiantuntijayritys. Tietosuojakone käyttää pääasiassa avoimen lähdekoodin ohjelmia välttääkseen mahdolliset takaportit ja varmistaa näin läpinäkyvyyden. Tietosuojakoneen palvelu on syntynyt aidosta tarpeesta. ”Yksityisyydestä ja salauksesta on tulossa luksusta ja haluamme mahdollistaa nämä kaikille”, kertoo Anton Räsänen. Tietosuojakone tekee myös tuotekehitystä ja on kehittänyt helppokäyttöisen PrivateOn-VPN -ohjelman VPN-yhteyksien hallintaan. Kyseisen ohjelman lähdekoodiin voi tutustua osoitteessa: github.com/privateon. Tietosuojakone toimii Suomessa nimellä Tietosuojakone Oy ja englanniksi nimellä PrivateOn.

Tilaisuus: Tietosuojakoneen julkistustilaisuus
Aika: torstai 13.8.2015 klo 14.00
Paikka: Kahvila-Ravintola Nuppu, Läntinen Brahenkatu 12, Helsinki

Tarjoilun mitoittamiseksi pyydämme ilmoittamaan osallistumisesta sähköpostitse
osoitteella info@tietosuojakone.fi viimeistään 11.8.

Tilaisuuden jälkeen on mahdollista tutustua Tietosuojakoneen vasta avattuun Demohuoneeseen sekä Bitcoin-Corneriin osoitteessa Läntinen Brahenkatu 12.

Lisätietoja antaa: Anton Räsänen, puh. 020 711 8260, email: info@tietosuojakone.fi

Yhteystiedot:

Tietosuojakone Oy
Läntinen Brahenkatu 12
00510 Helsinki
www.tietosuojakone.fi

Written by

Comments are closed.